Autoplius.lt dalinasi aktualia informacija apie tai, kokius sandorius galima įvykdyti karantino metu naudojantis „Regitros“ elektroninėmis paslaugomis.

Jeigu ketinate pirkti arba parduoti Lietuvoje jau registruotą automobilį:

• Galima parduoti naudotą automobilį Lietuvos arba užsienio valstybės gyventojui.
  • Galima pirkti naudotą automobilį, jeigu būsimas savininkas ir valdytojas yra tas pats asmuo (perkamas be lizingo).

Jeigu ketinate pirkti arba parduoti Lietuvoje dar neregistruotą naudotą (importuotą) automobilį:

• Nuo kovo 25 d. galima įregistruoti įvežtus automobilius. Norint įregistruoti įvežtą transporto priemonę fiziniai bei juridiniai asmenys pirmiausiai privalo elektroniniu paštu atsiųsti visus reikalingus dokumentus, apmokėti iš „Regitros“ atsiųstą išankstinę sąskaitą. Klientai bus aptarnaujami tik transporto priemonės tapatumui nustatyti skirtoje vietoje. Daugiau informacijos apie įvežtų transporto priemonių registravimą rasite paspaudę ant šios nuorodos.
  • ATNAUJINTA (kovo 31 d.) Jeigu transporto priemonė turi galiojančią techninę apžiūrą ir draudimą „Regitra“ leis pratęsti nebegaliojančius tranzitinius numerius 30-čiai dienų internetu. Daugiau informacijos apie tai rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Jeigu ketinate pirkti arba parduoti Lietuvoje dar neregistruotą naują automobilį iš oficialios atstovybės:

• Naujų automobilių pirkimas galimas. Oficialūs automobilių atstovai, pasirašę sutartis su „Regitra“ gali užregistruoti naują automobilį. Galima pirkti naują automobilį lizingu.

Jeigu išsimokėjote už lizingu pirktą automobilį ir norite perregistruoti į savo vardu, instrukcijas, kaip tai padaryti rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Jeigu ketinate pirkti arba parduoti iš užsienio įvežtą vilkiką, krovininio transporto priekabą ar puspriekabę:

• Įmonėms, kurios yra įregistruotos ir įstatymų nustatyta tvarka turi leidimą ar licenciją vežti krovinius šalies viduje ar už jos ribų, galima įregistruoti į Lietuvą įvežtas krovininio transporto priemonės (nuo kovo 20 d.) užpildžius prašymus bei pateikus tam reikalingus dokumentus.

Daugiau informacijos apie „Regitra“ e-paslaugas karantino metu galite rasti paspaudę ant šios nuorodos.

Jeigu norite atlikti privalomąją techninę apžiūrą: